trods RKI

Bemærk: Der kræves en individuel kreditvurdering af forbrugerens kreditværdighed inden man kan indgå en kreditaftale (kreditaftalelovens § 7c).

Optag små lån trods RKI efter individuel kreditvurdering

Kan man optage et lån, når man står i RKI. Det rigtige svar er nej…..MEN, der er altid et men.

Du kan godt optage Små lån trods RKI, men det bliver sikkert dyrt i forhold til hvis du ikke står i RKI.

Jeg vil ikke komme ind på om det er en god idé eller ej. Det må være op til dig selv om det er en god idé.
Mit eneste råd er “Tænk dig om” og tænk 2 gange (eller flere….) eller tag og sov på det inden du optager lånet.

Kig altid på ÅOP, er den på flere tusind, så hold dig langt væk.

Hvad skal du bruge penge til?

Er lånet til at shoppe for? og du står i RKI, så skal du helt sikkert sige nej tak. Hvis du ikke har råd til at shoppe i dag, så får du det nok heller ikke i morgen (hvor lånet skal betales tilbage). Er lånet til et nyt komfur, så kan det være en god idé. Men igen, jeg skal ikke gøre mig til dommer over om det er en god idé eller en dårlig.

Du skal dog bemærke at der ikke er mange der tilbyder lån til folk som står i RKI. Derfor er det slet ikke sikker at du kan få et lån.

Små lån trods RKI hos familien eller venner.

Stedet hvor du kan få lån med RKI, er hos familie eller venner. Det er dog farligt at låne af nogle man kender, da man nemt kan blive uvenner over lånet og det er ikke sikkert at de ved du står i RKI.

Fordelen ved et familielån er at renten sikkert er lav eller helt uden rente.
Ulempen ved det er så at man måske skal fortælle om hvorfor og hvad man skal bruge penge til, samt hvorfor man ikke kan låne i banken.

Jeg vil ikke sige at det er farligt at låne af familie og venner, men det er ikke noget jeg vil anbefale.  Men jeg vil jo ikke anbefale nogel der står i RKI at låne. Hverken lån eller små lån med RKI.

Derfor er mit bedste råd : Tænk dig om!! Tjek altid om der er andre muligheder for at klare dig uden at optage mere lån.

Ulempen ved lån med RKI:

  • Højere renter
  • Kræver tit pant
  • Høje gebyr

Især den om pant kan gøre det svært at låne, da du så skal eje noget at tage pant i. Det kan f.eks. være hus, lejlighed eller en bil. De andre 2 punkter gør bare lånet dyrt. Derfor tjek altid ÅOP.

Du kan læse mere om hvad ÅOP er her!

Hvad gør du når du får tilbudt et lån trods RKI

Det første du gør er at tjekke hvor dyrt det er og det er sikkert meget dyrt, så gennemgå det hele og sæt dig ind i hvad det betyder for dig, at sige ja tak til lånet. Er dit behov bare at bruge pengene til forbrug, så sig nej tak. Da det må vente, der er jo en grund til at du står i Ribers allerede. Har du søgt om et lån mere for at betale af på et andet lån, så skal du tjekke op på hvilket lån der er dyreste. Er det nye tilbud billigere kan det være okay et optage lånet.

Er det blevet for nemt at låne med RKI?

Hver dag kommer der flere og flere online lån. Det presse konkurrencen og det er normalt godt. Desværre giver det også flere muligheder for lån trods RKI eller Ribers. Det er jo nok ikke en fordel, da mange kommer i flere problemer end de var i forvejen. Derfor er lige låne marked ikke altid som med andre markeder. Fordelen er jo tit at mange kan få billigere lån, men de personer der står i RKI kan få flere problemer. Små lån med RKI bliver der flere af. De fleste skriver at man ikke kan låne med RKI, men de laver ikke tjek mod det. Dvs. du kan låne, selv om du er registeret i Ribers. Det er jo ikke heldigt.

4 thoughts on “trods RKI

  1. Jeg er noteret i RKI, på grund af tvangslukning af mit firma. Min revisor havde ikke insendtt årsregnskab til tiden, og jeg var på hospitalet i perioden, hvor jeg kunne ordne det. Så jeg blev tvangslukket. derfor endte jeg i RKI. Når jeg nu søger et lån er det for at betale nogle private venner tilbage for det de har hjulpet mig med.
    Venligst
    OB

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *